Кулінарія

Печені пиріжки: самий простий і вдалий рецепт.

Пропоную мій улюблений рецепт печених пиріжків. Це простий і доступний рецепт оцінить кожна господиня. На приготування тіста піде кілька хвилин, залишиться тільки приготувати начинку. Якщо немає на це часу, можна спекти пиріжки з повидлом. Виходять дуже апетитні і смачні пиріжки. Рекомендую.

кулінарні рецепти

Приготування:

1. Просіваємо борошно пшеничне. Додаємо дрібку солі і 1 ч. ложку розпушувача. Перемішуємо.

2. З борошняної суміші формуємо гірку. У середині робимо невелике поглиблення. Розбиваємо одне яйце. Додаємо 2 ст. ложки сметани. Починаємо замішувати тісто.

3. Далі, додаємо розм’якшене вершкове масло. Продовжуємо замішувати тісто.

4. В результаті у нас виходить однорідна еластична маса. Тісто приємне на дотик – м’яке і ніжне. З такого тіста виходять чудові пиріжки.

5. Тісто готове. Тепер можна ліпити пиріжки. Начинку я роблю заздалегідь, але в цей раз я дуже поспішала, так як мали прийти гості. В запасі у мене стояла баночка з повидлом. Дуже придалася.

6. Стіл присипаємо борошном. Тісто ділимо на порційні шматки (14 – 16 шт. ). Скачуємо кульки.

7. Беремо кульку тесту. Розкочуємо качалкою в круглий коржик. По центру кладемо начинку (це може бути як солодка, так і не солодка начинка). Скріплюємо щільно шов. Формуємо пиріжок (форма може бути будь-який). Точно також ліпимо інші пиріжки.

8. Деко застеляємо пергаментним папером. Викладаємо пиріжки. Змащуємо збитим яйцем.

9. Випікаємо при 180 Гр до рум’яної скоринки. Орієнтуйтеся на свою духовку.

10. Пиріжки просто диво. З’їли моментально.

Бажаю всім гарного дня. До нових зустрічей.

кулінарні рецепти